Gebruik van producten

How to use: zonnebrand, zelfbruiner en zonnebankcrème

Wanneer je jouw huid regelmatig blootstelt aan de zon of zonnebank en dus Uv-straling, is het van essentieel belang om je huid goed te beschermen. Hiervoor kun je drie verschillende producten gebruiken: zonnebrand, zelfbruiner of een zonnebrandcrème. Maar wanneer en hoe kun je deze producten het beste gebruiken? 

Zonnebrand

Als er iets niet mag ontbreken in jouw tas tijdens een zonnige dag, is het zonnebrand. Ondanks dat de meeste mensen wel weten dat je eigenlijk dagelijks zonnebrand moet gebruiken en het om de twee uur opnieuw moet aanbrengen, is er toch nog wat onduidelijkheid over hoe je zonnebrand precies moet aanbrengen. Wanneer je zonnebrand niet op de juiste manier aanbrengt, zal het niet de bescherming bieden waar je vanuit gaat. Breng zonnebrand altijd aan ná je serum of dagcrème en geef zonnebrand tijd om in te trekken. Ga bijvoorbeeld niet gelijk de zee in en wacht even met het aantrekken van kleding. Ook vergeten veel mensen bepaalde plekjes tijdens het insmeren. Denk bijvoorbeeld aan de bovenkant van je oren, je hoofdhuid (ook als je veel of lang haar hebt) en voeten.

Zonnebankcrème

Wanneer je regelmatig of eens in de zoveel tijd een bezoekje brengt aan de zonnebank, is het heel belangrijk om ook hiervoor een goed zonproduct aan te schaffen. Een zonnebankcrème zorgt namelijk niet alleen voor een beter bruiningsresultaat, maar het bevat ook ingrediënten die huidveroudering, vochtverlies en verbranding tegengaan. Onder de zonnebank droogt de huid namelijk uit en is hierdoor veel kwetsbaarder, waardoor je echt altijd een zonnebankcrème nodig hebt. Smeer jezelf helemaal in met een zonnebankcrème naar keuze – bijvoorbeeld met of zonder bronzer – en laat dit een paar minuten intrekken. Breng de crème met bronzer in een roterende beweging aan, zodat je geen plekjes overslaat. Vergeet daarnaast niet om – na het zonnen – een aftersun of moisturizer te gebruiken, zodat je jouw huid extra kunt hydrateren en verzorgen. 

Zelfbruiner

Wil je dat zomerse kleurtje net wat langer vasthouden, zonder dat je hiervoor onder de zonnebank moet? Dan is een zelfbruinende spray, crème of mousse en goed alternatief. Een zelfbruinend product zoals een spray of crème kleurt de opperste huidlaag met dihydroxyacetone (DHA), waardoor je een aantal dagen kunt genieten van een gebruinde huid zonder dat je jouw huid hoeft bloot te stellen aan Uv-straling. Vermijd wel altijd goed je haargrens en wenkbrauwen, want die kunnen verkleuren door de zelfbruiner. Iets wat je wilt voorkomen natuurlijk! Voordat je een zelfbruiner aanbrengt, is het raadzaam om eerst een verzorgende crème aan te brengen op droge plekken. Was daarnaast altijd direct je handen na het aanbrengen van zelfbruiner of gebruik een handschoen.